background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Wednesday, December 5, 2012

~:: DuRiaN CrePe By MYseLF ::~



assalamualaikum,ollllssss...
inila dia projek pentingla konon yg saya mentioned semalam tu :D

the Durian Crepe in the house!!!

layankan the pics throughout the whole  process :)




yess!!the final product :)


petang sebelumnya balik je dari tuition class saya terus lari ke bakery shop dapatkan whipping creme :)




actually idea nak buat crepe tu came from mr papapapito..he was the one who suggested gara2 buah2 durian manggis duku dokong and so and so...titipan Aboh buat kami  1 family...
tengok jela dari gambor2 kt atas tu...
kalau nak pulun makan plainly mcm tu mmg tak terhabis kot..
dah bagi ke jiran2 pun masih banyak yg berbaki :)



overall,...durian crepe yg saya buat sndiri tu dia punya rasa memangla sedap ( silala menyampah sbb mmg sengaja nak puji diri sndiri pun,ahahah!!)

tapi rupanyala..there are still many rooms for improvement ..especially the thickness and seni membungkusnya tu,eheheheh!!!
my very loyal kitchen helper...the sexiest ever found in the universe,ahahah!!!
okayla,ollsss...
petang ni in shaa Allah ada tempat yg bakal dituju :)

u ollss take care,ye :)

5 comments:

Anum said...

wow bestnya

~MommyAida~ said...

Wahh rajinnya buat crepe..mesti sedapp kan...salam kenal...follow u back.. :)

ummuaidan said...

wah..mama QUEs dah terer buat durian crepe yer..cayalah ..kita jgl yg tak dpt merasa lgi..
bah2 tuh nak bestkan..rindu nak makan tau

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Wah..uniknya!!

♥ Cmª shIemª ♥ said...

silap komen...
cma teruja pasal tgk durian crepe ni la...
hohhooh...durian crepe... nk ckit... :)