background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Wednesday, December 19, 2012

~:: DuRiaN CeLuP TePunG::~


assalamualaikum,ollllsssss....
morning!!!
tak mau monyok2 okay..hari ni dh hari Rabu :)

pagi2 ni syok jugak klau kita cerita pasal makanankan?layankan perut yg brdangdut mintak diisi,eheheh!!!

alkisahnya..balik dari Kelantan Isnin hari tukan we olllsss transit kt my parents' kt Bandar Baru Lipiskan :)
then,khamisnya we olllsss balik KL ngan Aboh& Umi...
bertolak tgh2 mala gara2 Aboh trpaksa settlekan delegate tugas pada anak2 buah sbb Aboh akan sambung ber conference kt Tronoh lepas tu di KL utk seminggu :)

above pic tu taken kt dlm Aboh 's Dimax masa we olllsss otw back to KL...syoknya sekali sekala dapat jadi passengerkan?ehheh!!


and kepulangan we olllsss ke KL berbekalkan berkoyan2 buah-buahan tempatan kekdahnya,ahahahha!!!
cer tengok......






 hhaaaaaa....!!!mau tak pengsan nak ngabiskan?eheheheh!!!
macam selalu passed sikitla ke jiran2...kt colleagues yg tak jauh rumahnya pun dapat jgk sikit2 sorang:)
tapi mcm biasalakan..tang durian tu..mesti saya nak buat sumthing sikit so that boleh jgk bertukar angin & cuba2 resipi baru,ahahah!!
resipila sanhgat!!

inila dia yg saya katakan durian celup tepung,ahahahahh!!!



for me & family, SUMPAAAAHHHHHH SEDAPPPP!!!
ahahaha!!!
mula2 1st trial we olllsss tried buat gina durian kg yg kecik2 & isi nipis tu ...then Umi kata maybe klau guna  D24 pun not bad...coz lebih trasa duriannya & combination of lemak2 masin tepung tu & rangup2 gitukan?
sesapa yg suka cempedak goreng @ cempedak celup tepung,
inshaaAllah u olllsss akan suka durian goreng ni,ehehehe!!!


yang sebetulnya we olllsss satu family mmg suka makan celup2 tepung ni..
baru je petang kelmarin saya gorengkan ikan celup tepung ni tuk semua org kt rumah...
for tea time kekdahnya...
perggghhh!!!memang terangkat,eheheh!!!

 proses menggoreng & mencelup :)
  the final product :)



keropok goreng Terengganu mari pun ada ...haaaa!!!mmg heavenkan :)

okayla,olllssss...
niat di hati saya ni kejap lagi nak ke Jcard Sale kt 1 Utama,Jusco....
pegi pagi2 ni senang skit nak dapat parking kotnyakan?
pegi sensorang je..nak grab-grab..terus chiowwww!!!

so,till we meet again..
take care olllssss :) 

11 comments:

Mrs Lurve said...

durian pun boleh celup tepung? rasa apa tue hehehehe

JaSSNaNi said...

ni la kes kalau balik kampung.. makan tak hengattttt!! hehehe... :P
nak gak buat durian celop tepung tu.. nanti weekend bley cari.. sbb durian skrg dah nak penghujung musim dah kan.. aduhhhhh.. berguni2 buah2an tu.. jelessss!!
sedap kari tu..

Ratu Hatiku said...

Byknya buah2an... Oo nmpk da mcm cempedak grg dah..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam kak..
huhu..ni yg best org ade dusun..
blh mkn buah buah fresh2 dr ladang!

okeh..pertama kali dgr durian celup tepung..
sedap ke kak..?? huhu

tp ikan goreng tu,mabelesssss :p

IntaNBerliaN said...

byk betoi buah ye..

ooo doyan celup tepung, xpnh try ni, tp sy mmg sk cempedak goreng.. lnkali kne try ni.. hihii

thanks share :-)

ShimaSalleh said...

huiyooo sodap tuh.. Berkenan kat si tampuk hitam manis tuh hihihihi..

Tq sudi singgah blog shima :)

Jemput2 derian pernah mkn :)

Salam singgah & salam perkenalan :D

CeqGu said...

perghhh sedap tu....pestaim tgk durian celup tepung. bleh try buat balik brunei nanti kih kih kih

anggun said...

hai...datang membalas kunjungan...owg lipis kew...dulu i pernah la skolah kat teknik lipis tu..hehehehe

nanieybarnieylurviey said...

Sdp ke? Mesti suke duriannih kan. Nani leh mam durian semata2 je n tempoyak ikan patin. Yg lain x leh :)

Slm kenal
Nani folo sni balik

Cho Zila said...

tak penahler rasa lagi.. hebat gak resipini...
akak kalau nak makan gitu kenaler buat cekodok doyann..
bestnyer orang der dusunkan...
ehm selera selera semuanya..

Zee Suhaini said...

salam kenal..singgah ba;as dan follow sini..

sedap ke kak durian celop tepung??ada cam rasa cempedak goreng ke??

kalu resepi kelate nok keno tera ni..hihi