background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Friday, July 5, 2013

~:: 10 WakTu DigaLakkaN BersELawaT::~



assalamualaikum,olllsss....
salam Jumaat yg penuh berkah:)))
alhamdulillah..makin dekat kita dengan Ramadhan..moga panjangla umur kita semua utk bertemunya & dapat kita nikmati keberkatannya :)))aminnnn:)))

hati ni rsa teruja & bahagia semacam...dah byk mlm kekdahnya saya trpaksa redhakan anak2 brmain & brgumpal2 dlm pelukan mr papapapito gara2 byk sungguh kerja2 sekolah yg perlu saya selesaikan....

yg sbetulnya inila rutin seorang guru...
sebab tula hati ni selalu didatangi sebak bila ada segelintir parents yg sangatla teruja mengira kekurangan atau kekhilafan guru ..
biarpun yg jadi mangsa tu bukan diri sendiri sy tetap terasa tempiasnya....

ingin sekali saya berdepan dan menyatakan pada mereka...
betapa besarnya tanggungjawab yg anda sandarkan pada guru2 supaya sama2 mnggalas tugas parenting anda tu...

sehinggakan anda lupa yg guru2 itu saban hari mngabaikan tanggungjawab & perhatian pada anak2 darah daging mereka sendiri demi kelangsungan pembelajaran anak2 anda.....

tapi akhirnya kekhilafan kecil anda besar2kan...yg tak salah dikatakan salah..yg salah apatah lagi...
sedikit coretan peribadi digembar-gemburkan...
walaupun itu semua bukan dalam liputan tugas...

hishhhh!!teremotional lebih skit bila sentuh pasal ni...
tak mengapala ye olllssss....
Allah itu maha Adil..jika burukla niat mereka ..Allah pasti tahu cara terbaik utk 'menyedarkan' org2 mcm ni...

berbalik kepada keterujaan saya..mlm tadi terasa betul2 recharged sbb dapat bergumpal2 ngan anak2 sambil layan lipitan kisah tentang upin-ipin dr eechaa...siap dia tiru gaya nenek kebayan lagi,eheheh!!!!!


opppssss,maaf!!!
ye..sempena Jumaat yg mulia..dalak meniti hari2 menginjak ke bulan Ramadhan..elok jugak rasanya kita refreshkan pengetahuan tentang selawat yg penuh berkat...


okayla ye olllsss...
till we meet again,take care :))

Yours Truly


9 comments:

Nurzakiah Hanum said...

ilmu yang bagus

Norlidawati Jaafar said...

ai
saya ida
newbies blogger
saya baru je follow blog ni
jemput ye follow blog saya
umielman.blogspot.com

wawa syaida said...

thanks....sharing...menambahkan ilmu di hari jumaat :)

Noe said...

salam jumat..thx for sharing...mari lah kita berselawat..

Khai♥Rin : anies said...

tq 4 sharing

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.immi..

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ
huhu..dugaan seorg guru,,harap k.immii terus bersabar dlm menghadi karenah2 parents ni..

Ummu Madihah said...

Salam QA,

Bagus tu peringatan untuk kita semua, terutama menjelang Ramadan yang penuh keberktan ini! Mak Aji tabik aje kat guru sebab Mak Aji tahu dugaan serta tanggungjawab sebagai guru cukup berat!

dak-eiza said...

sharing is caring kann
tq..
peluang bergumpal kena dikerapkan
sbb bila anak makin membesar kita dh makin kurang dpt peluang wat cenggitu

eyeyou said...

mudah2, segala ilmu yg dicurahkan oleh guru2 kepada murid2nya mendapat ganjaran kemudian hari...halalkan ilmu cikgu...