background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Wednesday, July 24, 2013

~:: TeaCheR TraInInG TaLk By Mr DavId kaYe FrOm PeaRsoN::~



assalamualaikum,ollllsss...:)))

alhamdulillah..genap sudah 15 hari atau separuh dari our Ramadhan :)

syukur masih di berikan kekuatan untuk meneruskan ibadah....empat tahun berturut2 sy berpuasa dgn berbeza cabaran.. 2009 tempoh menyusukan eechaa,2010 dlm keadaan sarat mangandungkan Que Faiz, 2011 & 2012 menyusukan Que Faiz secara exclusive ...

alhamdulillah tahun ni dgn keadaan normal dan masih dpt kerja malah lebih kuat bkerja drpada bulan2 biasa alhamdulillah..


okay, ..berbalik pada gambor kt atas tu...dapat tak u olllsss baca tulisan tu???

haaaa...cer test diri sendiri..terror tak???

terasa mcm klau ada yg dapat teka secara tepat 100%...sy nk bg hadiah tupperware yg besar & special :))

nanti sy upkan kemudian gambor tupperwarenya:)

btw..ini adalah sbhagian pengisin course yg sy attend ptg semalam kt UNITAR :)

sedikit sedutan gambor :)


balik je dr course sy terus rushed ke USJ to conduct a tuition class :)

sampai rumah dh hampir waktu berbuka..di sambut ngan sajian masak asam batang keladi by mr papapapito..nyum2 :))




ini  plak juadah moreh malam tadi...pemberian drpada one of the parents :)
sedikit sedutan juadah2 spanjang 2 hari dr Isnin & Selasa lepas :)

takoyaki


bubur lambuk kriman drpd beloved Umi :)

 sira pisang...my favourite...mr papapapito's favourite dish to prepare :)

 Honey Cornflakes yg eechaa duk beria2 buat ngan Tok Mi spnjang they olllsss kt LIPIS last weekend :)


idea nk masak asam batang keladi tu trhasil drpd ole2 yg diberikan oleh my colleague yg balik ke kgnya di Kuala Pilah last weekend :)

inshaaAllah lebih murahla rezekinya nanti :)


okayla ye olllsss...

till we meet again,take care:)


Yours Truly

6 comments:

Nurzakiah Hanum said...

salam ramadhan yang ke 15

Ira said...

ada sket2 je faham mesej tu. yg lain pening baca. hehe..
que faiz masih bf lg ke kak?
bestnye menu yg en suami masak. sib baik dia ada tlg masakkan?

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.Immi..

Wah..meriahnye makanan.. air tangan Mr Papa, Air tangan Lovely Eechaa..cake dari students lagi.. hihi...*smlm pun berbuka dgn keladi.keladi masak asam pedas..* ngeee....
Alhamdulilah..

Ooo... ini cma pernah tgk dan ingat2 lupe jawapannye.. klu tak salah dari Scottish kan??..
Tak tau la betul ke idak...jap eh cma cube try test..

My summer holidays were a complete waste of time. Before, we used to go to New York to see my brother, his girlfriend and their three screaming kids face to face. I love New York, it's a great place.
But my parents were so worried because of the terrorism attack on September 11 that they decided we would stay in Scotland and spend two weeks up north.
Up north, what you see is what you get - nothing. I was extremely bored in the middle of nowhere. Nothing but sheep and mountains.
At any rate, my parents were happy. They said that it could be worse, and that they were happy with the peace and quiet. I don't think so! I wanted to go home as soon as possible, to see my mates again.
Today i came back to school. I feel very saintly because i have done all my homework. Now it's business as usual.

huhu...betul tak?

Khai♥Rin : anies said...

honestly, sy x mahir BI. fhm sikit2 je...
p/s nk jemput tuan blog ni utk join GA simple sy ;-)

wawa syaida said...

akak....sedapnye semua menu....menu moreh tu memang nampak sedap sebab colourful....takoyaki pun best...same tak dengan takotao...sebab feveret saya takotao :) sira pisang tu rasa macam susah nak cari kat penang...tapi nampak macam sedap...semua sedap lah.... :)

dak-eiza said...

Sedap2 menu dia
Akk selalu makan simple2 aje
Takat ni masih blum pecah rekod bazar, dapo comot still berasap tetiap ari hihi
Tat word tu mmg la x leh teka
Nmpk kembang2 sume wordnya hihi