background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Thursday, July 18, 2013

~:: TrYInG To Be A BeTteR MoTheR............::~


assalamualaikum,ollssss....

alhamdulillah...sudah hari ke9 kita berpuasa.....tapi terasa jgk semakin kita menghampiri hujung Ramadhan....;(


sbelum tiba...mcm2 yg dirancang dalam kepala..tapi mmg betulla dugaan dlm beribadat ni mmg bkn calang2kan...selalu sgt sy trgelincir antara kepentingan dunia & usaha mncari bekalan ke akhirat...

lately eechaa mmg seronok dpt mngenal muqaddam & rajin sangat mnjadikan semua tu as part of her routine... tapi sungguh sy kesal dgn diri sendiri..masih ada jgk skali dua sy xbrdaya nak berlama2 mendidik eechaa berlatih baca muqaddam...gara2 dihambat kepenatan yg amat semata2 sbb trlalu sibuk mengejar urusan dunia pada siangnya :(




apepun...ada petikan kata2 dr tokoh dikagumi ramai yg very2 good for us to ponder on......





Kalau pandang anak2...berurusan dgn mereka..bergaul dgn mereka, cuba hadirkan 4 perkara:

I. Pandanglah mereka sebagai hasil tangan kita...pandang mereka sebagai tanggunjawab kita

2. Pandang mereka dengan belas ihsan krna adanya kecuaian kita pd mereka.


3. Pandanglah mereka dgn kasih sayang kerana andai mereka merasai kekurangan kasih kita...mereka tak akan jumpa gantinya pd yang lain. ( selain Allah dan rasul).

4. Pandanglah mereka sebagai aset kita dunia fan akhirat, supaya harapan kita terus segar dan tidak kecewa dgn segala usaha.

Pastikan kita ibu yg lebih baik dari semalam.


inshaaAllah...saya selalu ingin cuba..ingin cuba...terus cuba...tak brhenti cuba.....


moga restu Allah brsama saya & anda...anda...anda semua as mothers....inshaaAllah,amin ....


okayla ye olllsss....

till we meet again..take care olllsss...

Yours Truly


9 comments:

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah

dak-eiza said...

Salam ramadhan
Insyaallah kannn
Same goes here :)

wawa syaida said...

alhamdulillah....cepat pandai cepat dapat khatam kan...ilmu akhirat

mama3heroo said...

Salam ramadhan # 9
Alhamdulillah..

- AZIE - said...

alhamdulillah...
belajar dr kecik2..bagus

ros_reeza said...

Selamat berpuasa kak :)
memang bagus kalau melatih dari kecil..

Khai♥Rin : anies said...

"melentur rebung biarlah dari rebungnya..."

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.Immi..

Alahmdulilllah..
cma pun mencuba jadi yg terbaik dlm hal mendidik anak2 ilmu fadhu ain :)

Ira said...

Alhamdulillah..
Seronok tgk echaa mengaji.
Nak ajar aimy jugak..
Itu la kan, ada je tergelincir, sama la ngan ira.
Terima kasih sudi share info.