background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Saturday, July 27, 2013

~:: ShOppIng SpReE At JaLan TaR & KeNanGa MaLL::~



assalamualaikum,olllssss.....

salam 18 ramadhan semua ...:))

semoga sihat & ceria sperti selalu :)

tinggal lagi seminggu saje sebelum cuti sekolah pun bermulakan?

saya & mr papapapito masih lagi belum dpt finalise arrangement of our cuti2 raya..

tapi takpe, yg paling penting beliau dh ambik cuti extra utk post-raya...we've got more plans time tu :)))

tak sabarkan??ehheeh!!inshaaAllah..semoga semuanya dipermudahkan.

yg paling we are excited about is today we olllsss akan beriftar sama2 ngan our schoolmates...yeayyyyyy!!!

ini mmg our annual activity..setiap thn mesti get together2 berbuka sama2 :))

sebelum tu semalam smpat bawak our beloved Umi ke Jalan Tar  & Kenanga Mall...

memberikan kesempatan utk beliau pilih sndiri segala yg beliau brkenan and saya settledkn the billssss :))

senangkn mcm tu...for sure kita hadiahkan brg2 yg mmg beliau suka :)





owwhhh..kt atas tu bukan gambor Umi tp my neighbour aka my colleague yg turut serta bermeriah2 di Jln Tar semalam :)

alhamdulillah..dh settled semuanya utk umi ..Abohnya mmg dh lama settled :)
yg in laws jgk pun dh lama settled :)

tak byk gambor yg di snap sbb mngejar masa...settled di Jln Tar lari plak ke Kenanga Mall...settled :)

org agak ramai smalam tp xjgk trlampau crowded walaupun dgr cerita org gormen dh dpt gaji..and bakal dapat bantuan raya nantikn?

we olllsss yg belum gaji ni tumpang happy tgk they olllss shopping smalam :)

suka sangat ke 2 tempat ni utk prsiapan rayakan sbb sy rasa lebih worth jika beli brg2 kt sna...mmg bukan jenama2 mahal tp trendy and rsanya dpt mngurangkan pembaziran & PERASAAN RIAK MEMAKAI BARANGAN BERJENAMA....

plus, lebih byk items yg kita dapatkan?

langsung tak beli brg brjenama?bohonglakan :P...cuma sy akan beli ikut keperluan bukan ikut kemampuan...terutamanya persalinan utama... & tidak sehingga trjerat dgn hasutan iblis..mbeli dgn niat tak baik..ingin nmpak hebat...ape lagi jika dgn niat menunjuk2..
sbb sy brpegang pada keselesaan & nilai..
lebihan duit boleh disimpan atau lebih afdhal berkongsi2 plak dgn yg lebih memerlukan...betulkan u ollllsss :))

and sbetulnya agak jengkel dgn pendapat sesetengah org..jika kita brpakaian tidak berjenama itu mknanya kita sengkek....hherrrrmmmm...sungguhla dangkal pemikiran itukan?

orang mcm ni utk sy tak perlu diendahkan sangat...sbb mmg ada org yg sanggup ikat perut gara2 nk brpakaian brjenama & kononya lebih brgaya dr yg lain...pendek kata biar papa janji bergaya..huuuhhh!!!
kesiannnnnnn!!!!





okayla ye olllssss...panjang lebar dh sy membebel,eheheh!!

saya nak ke tupperware skejap picking up orders :))


till we meet again..u olllsss take care ye:)


Yours Truly

6 comments:

Aishah Jahirah said...

semalam kl jem luar biasa....selangor pun cutikan...hhuu

Ummu Madihah said...

Salam QA,

Semalam kat bandar br Sg. Buloh pun jam bagai nak rak, belum lagi kat KL, lagilah Jalan TAR, nak jejak kaki pun seram!

dak-eiza said...

wahh dh soping...
seronok kat kt Jln TAR sana
lama dh x pi
apa de kesah jenama ke tak
yg penting selesa kann
:))

Ira said...

ira setuju ngan akak..
hehe..
jenama x penting, tp kualiti & nilai dgn wang yg dibayar.

eyeyou said...

yg penting selesa n kualiti..

eyeyou said...

yg penting selesa n kualiti..