background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Sunday, July 14, 2013

~:: KUiH BIjI NanGka : KeLanTan TradiTioNaL DesSerT::~


assalamualaikum,ollsss....

ape plan & ke mana u olllsss hari ni??

sy inshaaAllah akan ke Putrajaya skejap lagi...nk ke rumah SIL mnguruskan hal2 my younger SIL punya kemasukan ke U...alhamdulillah..dh berjaya mndapat tawaran ke Universiti Malaysia Pahang.
sambil menyelam minum air..ada a few matters on tupperware jgk :)))
anak buah amsyar tu pun dh tanya2 kakak...agak lama xjumpa :)


bersahur ape u olllsss pagi2 tadi??

we olllssss nasib baik ada rezeki drpd majlis iftar organized by my sister's office...dapat membelasah grilled lamb,eheheh!!

yg sebetulnya mujur sangat2 sbb tak payah masak lagi utk sahur sbb utk berbuka semalam sy dh pulun masak *lagak mcm masak utk kenduri*..kihkihkih!!!

and alhamdulillah...semuanya licin & settled tak bersisa :)))))


bukannya apekan u olllsss..sy ni dh jarang masuk dapur tapi semalam gara2 hujan lebat melanda bumi subang almost the whole day..mood nk keluar berjimba ke bazar terus hilang,ape lagi nk berbuka di luar...so we decided to stay home & cook :)


so,semalam kira 100% home cooked food :)


above pic gambor popia yg saya prepared..just before they were fried :)

 Used to b my ‪#‎favourite‬ ..will always be my 

#favourite ...combination of masak lemak labu + 

ikan tongkol masak sambal 
berbuka dh do porak perandakn oleh‪#‎eechaa‬ 


mazni



terus request pd ‪#‎anakanda‬ beliau 



okayla ye olllsss....

petang ni belum sure lagi mcmna berbukanya..klau 

kami masih diluar mungkin diluarla...tengokla nanti 

mcmna keadaannya :))


apepun,semoga ibadah puasa kita diterima 

Allah,amin:)

u olllsss take care ye...have a great sunday ahead:)


till we meet again...

Yours truly

6 comments:

Gee GTG said...

salam k;imi.. sedap2.. saya suka...^^
biji nangka..

Khai♥Rin : anies said...

ada sekali tu sy mkn berisi inti. kira biji nangka jg ke tu?

ummuaidan said...

semuanya sedap2..buti nangka tuh pun my fev. jgk..:)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.immi..

hihi..murah rezeki dilimpahi makanan.. alhamdulillah..sambal ikan tu nmpk menarik la.. :)

dak-eiza said...

Sodap sodap sumo heh
Akak selaku masak 1-2 dish je for iftar
Kuih muih lansung tak dak...x pandai buat pon kiki

mama3heroo said...

sedap2 lauk..biji nangka m3h x pernah rasa lg..