background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Wednesday, July 31, 2013

~:: DaMai YanG HiLaNg By NOWSeEHeArT ::~



assalamualaikum,ollsss...

salam 22 Ramadhan...ye....dh 22 hari....
tinggal lebih kurang seminggu saje lagi ia akan pergi tinggalkan kita...

masih belum puas rasanyakan....berbanyak2 di tikar solat....
berbanyak2 mbaca tinta Allah...
berbanyak2 menghulur...


moga yg baik itu akan dpt terus kita teruskan walaupun mungkin pahala & hasilnya tidakla semanis bulan yg indah ini....

apepun,sebelum ia benar2 pergi meninggalkan kita...

sama2la kita lebihkan lagi doa terutamanya untuk keselamatan dunia & kesejahteraan umat Islam khususnya...
di merata pelosok dunia setiap hari kita disajikan berita2 menyayat hati tentang penindasan trhadap umat Islam...

Ya,Allah..

Ya Allah sesungguhnya kami memohon pertolongan dariMU dan kami beriman denganMu, dan kami bertawakkal kepada Mu, dan kami memuja Mu dengan kebaikan dan kami tidak mengkufuriMU, Ya Allah hanya engkau yang kami sembah dan kepada Mu kami menunaikan solat dan bersujud, kepadaMu kami berusaha, kami mengharapkan rahmatMu dan kami takutkan azabMu, sesungguhnya azabMu yang pedih akan dikenakan kepada orang-orang yang kafir, Ya Allah azablah orang-orag kafir Ahli kitab yang menghalang-halangi dari jalanMU.”

petikan maksud doa Qunut Nazilah




sama2 kita inshaaAllah...



petang semalam sambil2 driving back home drpada tution classes di Ara Damansara,saya tak mampu menahan sebak mendengarkn nasyid yg selalu mnjadi halwa telinga & pembasah bibir sewaktu masih menuntut di SMSTMFP dlu..

sy sewaktu tu sambil melayan perasaan kepenatan berhari2 sepanjang Ramadhan brbuka dlm kereta...
perancangan utk mengurangkan @ meng'awal'kan tuition classes gagal sebab tak sampai hati nk hampakan harapan parents mnhrapkan bantuan sy utk meningkatkan prestasi pembelajaran anak2 memandangkan UPSR,PMR yg semakin hampir..
sampai sy ended up dgn 2 classes per day.....

tapi cepat2 sy ingatkan diri...'kesedihan' sy tu tak setanding dgn kesedihan yg sebenar di alami mereka...

itula dia nasyid kt atas tu.......


okayla ye olllsss...


itu sajala rasanya renungan utk hari ni...

di malam2 akhir ni ..jom sama2 kita tingkatkan ibadat,inshaaAllah :)

till we meet again...take care olllssss...

Yours Truly

10 comments:

Nurzakiah Hanum said...

assalamualaikum
sedih dan terharu

ANNA MARIANA said...

ya allah, moga Allah beri pelindungan pada semua orang2 islam..

Khai♥Rin : anies said...

ni lagu wajib ms orientasi dulu

mama_ka0ri said...

takleh nak view lagu...opis kita block..tapi sangat sedih ngan keperitan mereka..moga Allah permudahkan urusan mereka disana..

Ira said...

best lagu ni..
sgt bermakna..
smga Allah melindungi umat islam di sana yg sedang ditindas.

Cho Zila said...

betoitu lagu yang bermakna begitu adalah lebih baik utk mengingatkan kita selalukan..
sori mori lama tak mai sini...

kesoma rai said...

selagi umat islam tak bersatu. selagi tu lah ramai yang akan tertindas..

banyak pahala berkorban untuk yang memerlukan kak..

wawa syaida said...

lagu tu famous time wawa form 2 dulu...yang boleh ingat ni sebab zaman sekolah dulu join nasyid :) sedih dan terharu baca entry akak...semoga akak terus ikhlas berbakti kepada anak bangsa

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam K.iMMI..


kerja itukan ibadah,,lagi pulak you as a teacher..betapa ilmu yg diturunkan tu byk pahala..

hmmm..mmg sebak terasa..tak setanding kesedihan yg kita alami dgn apa yg mereka tanggung disana...

eyeyou said...

guru jambatan ilmu....