background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Wednesday, November 28, 2012

~:: 1sT daY @ AvIlLiOn AdMIrAL CoVe PoRt DicKsON :;~



 assalamualaikum,ollsss...
haaa..u olllsss pernah bawak bus????ahahah!!saya pernah okay!!kahkahkah!!!poyo je..padahal gambor kt atas tu konon2 bwk bus je,ngehehe!!!
bila saya sempat pose kt stereng bus yg gigantic tu?
haaa..masa we departed ke PD utk staff retreat last weekendla,ehehe!!
boleh stucked kt roundabout brhampiran Masjid As-Siddiq Subang gara2 kiri kanan jalan semua penuh ngan kete..ended up bus yg we olllsssnaik tu couldnt get through,huwaaa!!!!dkt stgh jam jgk mcm2 our men teachers buat u ollsss. to the extend angkat kereta yg blocked our way !

inila dia gelagat our colleagues..non-muslim men teachers yg brpadu tenaga,..semua dh jadi mcm hulk,ahahahah!!!
kudap2an bekalan saya utk prjlanan 2hrs  habis kt depan masjid tu jgk,ahahah!!belum pun habis 5,minit prjalanan,eheheh!!!
layankanla all sorts of pose yg we ollsss buat dlm bus tu smntra tggu prjalanan di teruskan :)

my superior & I :)

 okay,akhirnya sampai jgk..lepas masing2 dapat room keys...ape lagi...berpusing2 cuci mata ,berjimba-jimbi berposing...:))


sempat petting rabbits :)

 wah..scarecrow pn ada,eheheh!!!
 basahkan tekak ngan this yummmeyyhhh fruit punch :)










sempat posing jgk smntra tggu kengkawan semua turun for dinner :)

our first dinner in Avillion :)



okayla,now it's time for the most awaited moment..
welcoming speech and briefing from our principals and also Nick, the charming counselor..cikgu2 semua nervous nak tau ape task yg banal we ollllsss would be completing throughout this retreat~




HAMBBBIKKKKK KO!!!!!ahahahahah!!!!korang nampak ke? we olllsss were actually grouped into our main subjects and of coursela saya dlm group cikgu2 Science :)..annnddddd,,,.....we were assigned to present our group in Oppa Gangnam Style,GOSHHHHHH!!!!!

ahahaha!!boleh tak u ollsss bayangkan mcmna cikgu cikgi ni semua nk buat benda alah ni...btw our groups actually consisted of teachers,admin staffs & management staffs...
barula dapat achieve better bondingkn :)

ape gangnam ni u olllsss mesti dh taukn?
ahahah!!layankan jela videos nya kt bwh ni...and bolehla u olllsss imagine mcmna we ollsss semua act out lm movie tu,ahahaha!!!






huwaaa!!!!mmg kelakar habis sepanjang process we olllssss produce the movie okay!
but seriously...this is the most fun course that i've ever attended :)
mana taknya..tak sangka plak selama ni duk layan Que keep repeating nengok video ni again and again and akhirnya saya pn trpksa buat camtu utk completekn task yg di beri,ahahah!!!

our group members ugh brainstorming on the story line :)



okayla,ollss..ini bru cerita 1st day kt sna..nanti in shaa Allah sy sambung lagi...
btw balik je bilik lepas discussion..saya kesangapan tak boleh tido :(
ada saya ceritakan dalam entry lonely-and-lost-avillion-admiral-cove. ni :(


okay,olllsss.
selamat meneruskan tugas pada yg bkerja tu...
saya pun nak sambung bekerja settlekn house chores yg tak pernah habis ni :)
take care :)

8 comments:

Rai Ourkizuna said...

aaa..lama tak makan kuih cakar ayam tu!! hahaha..yg itu yang dinampaknya :P

Anum said...

bestnya
nak join

Nieyl said...

syok nyer...

ummuaidan said...

salam QA's mama..
wah..hebat nya men teachers tuh angkat keta yer..heheh terpegun tengok... seronok jugak company trip cam tuh yer..kurang2 dpt berjimba2, makan best dan training kan..

Cho Zila said...

bestnyer .. semangat giler kalau akak yang dapat kursus kat situ...

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

kuih cakar ayam tu peberet,,

huyoo gigih dieorg agkat kete tu kn,hihihih xleh nk bygkan

♥ Cmª shIemª ♥ said...

kenape ngan kete tu kak? blocking laluan masuk ke? huhuh.. larat ke nk mngangkat waja tu? huuuu...

seronok dpt berkursus mcm ni.. dpt jln2 skali.. hihih..
selamat bekerja :)

aizu's life said...

fuiyoo.. kak drebar la.. wa caya sama lu la kakak.. ekekekek...
msti sronot kan :)