background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Wednesday, November 28, 2012

~:: InFraReD KiTcHeN StOvE ::~


berpisah jua by Ziana Zain 

sobsobsob..berpisah juaaaaaaaa.......... ;(

ngeheheh!!poyo je introkan..ala2 sedihnya mcm dlm lagu kak ziana..gas stove yg dh berkhidmat ngan our small blessed family akhirnya trkorban jua,uhuhuhuh!!!

cerrr u ollllsss tgk pic above..inila pengakhiran hayat sang dapur yg sungguhla byk jasanya..walaupun we olllsss bknla jenis siang mlm confirm berasap dapur ni..tapi kira jatuh sayang jgklakn :)
bought when we were newly married..kira usia khidmatnya pada kami more or less dlm nk masuk 5thnla :)
akhirnya kacanya kt bhagian platformnya tu cracked ..pecah brderai..mcm cermin kete yg cracked gara2 over heated tu :(

nasibla dia crack mcm tu je..tak trpelanting ke mana2 atau trkena sape2...

so,considering on this factor, we decided to buy yg new one bukan yg jenis fiber glass mcm ni lagi..
beli yg biasa je :)

so,hari Isnin lepas sy pegi beli..puas duk pilih2..trberkenan kt newly invented Infrared Kitchen Stove...

jom layankan pics nya dulu :)

ignitionnya lebih even ye,u olllssss....makanya significantly more efficient, more economical,safer, cleaner and yg paling penting mnjimatkan gas jgk u olllsss..
after few days of consuming it..yg paling ketara..masakan can be cooked faster..cuma kenala pandai2 jaga flamenya ye..sbb dia cep at panas..and if necessary boleh off kn skejap then on balik depending on the situationla...


kira boleh dikatakan kalah membeli menang memakai jgk ni..hrganya nk dekat rm200 jgk..a bit cheaper compared to yg pecah brderai dulu tu...tapi of course sedikit mahal if compared to yg convensional tukn..tapi warrantynya sampai 3 tahun ni :)

apepun...berbunga2 la hati musim2 cuti ni dapat masak guna new stove,ahahahha!!!
lepas beli malam tu we olllsss rasmikn ngan lauk simple2 je..antaranya ikan pekasam goreng ngan sayur kudup lily ni...perggghhh!!!mmg yummeyhhhh!!!!


ini dia sayur kudup lily  tu :) rasanya manis tau :)
okayla,ollssss...nak siap2 bawak our 2 lil fairies jumpa ngan mr papapapito kt Space U8 jap..lepak2 perabih masa & duit kt situ,eheheh!!!
masuk kali ni dlm minggu ni dh dua kali p lepak situ,kehkehkehe!!last week pn pegi...nantila kita cerita..belum sempat update lagi :)

take care ye.ollllsss :))

9 comments:

Anum said...

patut da tukar
hehe

Ratu Hatiku said...

hehe..ok la tu..kalau x kerana tu xdpt lah yg baru kan... Itu bkn sayur boncis ker? :D

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

hehe memg minx tukar tu,hehhee sedapnya pekasam tu, terliurrr

Kak Nik Ja said...

1st time dengar pasal infrared stove..cute ehh! paling penting jimat gas kan!

♥ Cmª shIemª ♥ said...

wuuuu.. gas stove baruu..
semakin bersemangatla akak nk masak lps ni.. :)

tgk pd keadaan dapo gas lama tu mmg teruk jgk ye kacanye berkecai...

Rai Ourkizuna said...

eh kalau infra red ni maksudnya pakai letrik la eh..tak pakai gas.. ke cemana..

rumah saya masih pakai dapur rm40 tu..hahaha..tuk kaduk gilaa...

IntaNBerliaN said...

bahaya gak ye sampai leh jd g2..

Anonymous said...

Beli kat mana? Dah byk tempat cari tp blm jumpa.

Anonymous said...

salam..tumpang tnye..ada keburukan tak pki dapoO infra red ni??contoh klu nak cuci nnt senang tak??leh cuci ke if kotor tang infra red dia tu??ke takkan kotor??sbb tkt if ada yg tersumbat..ada seller kate tak bagus..

TQ...
neesa_manisa@yahoo.com.my