background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Tuesday, November 27, 2012

~:: BrEaKFasT @ oLD ToWn WhItE CoFFEe , The SumMiT :;~



assalamualaikum,olllsss...
ape khabar semua hari ni?
moga sihat2 & bahagia selalu,amin :)
baru nak bertatih melawat rumah kengkawan hari ni..gara2 hari ni agak eventful jgk :)

pagi2 tadi keluar ngan anak2 seawal 8pg..temankan Hanim ( our neighbour from Alor Star yg skg staying ngan we ollsss and tolong babysitt kanak2 ribena berdua ni ) smntara dia mula keje )...ke Menara Summit utk pegi ambik offer letter and ada discussion skit ngan her bakal employer tu...

selepas selesai urusan Hanim tu, bebudak 2org ni sempat join saya ngepos tuppies kt post office Mydin Subang Jaya :)
tgk tu riang ria bebudak ni especially Que bila dapat brjalan :)

sebelum tu,sementra menunggu Hanim settlekn urusannya...our 2 lil fairies & I sempatla isi perut kt Old Town White Coffee..hrrrmmm..alkisahnya..sudah seusia umur Que saya tak jejak Old Town..dolu2 time kt BSI..asal nk lepak ngan colleagues after school...Old Town Taman Bahagiala tempatnya...lepas kecoh Old Town punya sijil halal wasn't produced by Jakim legally..we stopped going there..terusla smpai pagi tadi..since isu tu pun dh lama settledkn :)

alhamdulillah...we had our breakfast dengan jayanya,ahahah!!walaupun i was alone handling them yg mmg dh tentu2 bukan boleh duk diam sangat pun :)

so,let the pics tell u the story :)

baru nak order,ye :)


 Que tukang jott down our order,ye:) ahahaha!!









 sementara tunggu order sampai :)


 okay,Eechaa couldn't wait to KICAPKAN her half-boiled egg,ahahaha!!!
 sempat jgk contribute on their current survey :)





 okay,dah tau dh Que's feberet..so next time dtg it'll become a MUST :)
toasted bread with peanut butter :)

the famous Old Town White Coffee and steamed kaya butter bun for mama :)



kawtim semua cerita,Anyah ajak plak lunch kt ofisnya di UEP Subang..makanla lagi..tp 2 lil firies mmg sporting..kena plak Nasi Ayam..memang nyum!nyum!la...feberet both of them :)

utk dinner malam ni plak..simple2 jela...singgang ikan tongkol ngan udang masak sos :)
ikan n ayam goreng sikit :)




ulamnya timun jepun ngan sambal belacan :)

and for supper..baru je siap rebus tadi...JAGUNG! :)
pun feberet Eechaa & Que & mr papapapito :)































ahahah!!!sorryla,ye u ollllssss...hari ni citer makan2 je lagi,eheheh!!
nak buat cmne..tuan pnya blog mmg kaki makan :)
ape lagi hujan2 gini...lagila lalu makankn,eheheh!!!


okayla,till we meet again...
sleep tight..sweet dreams :)


footnote :
masih trkekek2 gelakkan statement mr papapapito tadi.

situasinya :

me : Pa, agaknyakn..kenapala si POLAN tu tak habis2 nak meniru & bersaing ngan saya..? ape sy buat,apa saya ada...semuala dia nak ada,dia nak buat..n yg paling penting dia mesti nak perasan..yang dia tetap lebih hebat segala2nya...walaupun hakikatnya org yg sedang dia tiru ni adalah org yg kononnya paling dia tak suka!and dia sedang buat sama mcm yg org yg dia  xsuka ni tgh buat :P
mr papapapito :....lorrrr...itula tandanya..dia tu PROTEGE & mama MENTORnya!!! itu jgk maknanya she is looking up at you and she hates herself for looking up at you:)

* saya SUUUUKAAAAAAA statement tu :) thanks papa for giving me such an INJECTION tonite...:))

5 comments:

ummuaidan said...

salam mama QA's ..
hai makanan nampak semuanya sedap2 yer..2 lil fairies pun seronot menikmati hidangan...hmmmm..statement papapapito tuh mmg first class...heheh

Rai Ourkizuna said...

hahaha..statement realiti show sangat kan..haha protege ngan mentor.. kalau orang tiru kita tu mmg patut happy..sbb dia rasa kita best sebab tu dia tiru..so jangan sentap..happyyy je ok..

eh..btw kan..gambar yg zucchini tu rasanya bukan zucchini..itu kyuri.. timun jepon.. :D rupanya lebih kurang tapi tak seropa..

QA's ~ mamapapa said...

yelakn,rai..patutla rasa nya tak berapa nk seropa :)

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

semua makanan ni memg sedap2,heheeh terliur,,=)

betul husband akk xkp tu, jd bgge disitu,hihihihi

♥ Cmª shIemª ♥ said...

wahh...syoknye 2 bdk comel ni jenjalan.. hihih..
fuhh.mmg suka tgk pic2 ni..nk2 plak yg ade mknn tu ..nyum3..

hehe...suke bca statement tu.. :)