background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Friday, November 2, 2012

~:: BeEf StEAk & ChOcO RaISin GarDEnIa::~

 assalamualaikum,ollllssss...ceria2 di hari Jumaat??insyaAllah :)
hari ni tak boleh nak janji dpt jenguk rumah kengkawan ke tak since hri ni kn half day je...so endless list of things to do sang mnunggu trsenyum2,kihkihkih!!!!

apepun,ingat x smalam saya ada bgtau konon2 nk msk special skit,kehkehkeh!!!
so above tu la pic nye..my cincai bocai Beef Steak..resipinya sgtla simple..segan plak nk share..inipun resipi dr Aboh sy,eheheh!!!

alhamdulillah,sedap & bolehla ditelan dgn brseleranya oleh anak2,adik2 & most important mr papapapitolakn,ehehehe!!!

these few days saya insyaAllah bakal menikmati hari2 yg super mbahagiakn,ahahah!!bhagiala sgtkn..yela,dh lama rasanya saya tak ditemani sesiapa kt rumah sebaik balik dr keje mlainkan my 2 lil fairies,brhempas pulasla sy sorang diri preparing dinner, sambil mbersihkan diri & anak2,trkejar2 tunaikan solat Maghrib and so and so and so.... that's whyla most of the time sy lebih suka beli saje food for dinner.


sambil2 sy prepare dinner mlm tadi..brjimba -jimbila anak2 di bwh kelolaan mr papapapito trchenta,kihkihkih!!!

layankan gelagat Que ngan his feberet bread..the choco raisin by Gardenia :)


okayla,olllssss...
perlu sambung buat analysis...after analysis....after analysis....and so and so and so.......eheheh!!!!

till we meet again,take care :)


footnote :
trkesima ( sdikit kagum) dgn sikap mr papapapito mlm td..lepas sy trmaklum yg he is in the process of helping sum1 dlm 1 hal yg mgkin will lead that person to a 'away better' life..hrmmmmm....bukanla sy tak suka atau tak setuju..jauh skali nk mnentang keras2...cuma sbgai manusia biasa..yg pastinya hati penuh noda & cela...saya tak boleh lupa apa yg pernah & sedang insan itu & psngannya lakukan pd kami skeluarga...suatu  ketika dlu wktu kami dlam saat2 yg paling getir dlm hidup..merekala yg banyak menambahkan perencahnya..sungguh kami terkilan & ralat hingga ke hari ini krana mreka sbnrnya punya prtalian yg sgt dekat dgn kami..tapi benarla mungkin kata2 org...org yg dekat & rapat dgn kita kdgkala boleh jadi org2 yg paling bhagia melihat kita trtimpa musibah..nauzubillah...dan kerana itu jgkla shingga ke hari ni..kami mnjauhkn diri drpd mereka...bukan..bukan brniat memutuskan silaturrahim,..tapi demi ktenangan hati kami skeluarga..semoga kami lebih redha dgn setiap ketentuan Allah..insyaAllah..semoga hari2 mndatang akan lebih mbhagiakan & penuh rahmat...amiiinnnn :)

*ceh,tetiba je mood emotional,eheheh!!!

2 comments:

Anum said...

nyum2

♥ Cmª shIemª ♥ said...

wah..kemain mam roti ye..cma pun suka mam roti gardenia ni..sedappp.. :)

nyum3...lapar tgk steak tu... huhuh..

*sabar ye kak..hmm..ssh jgk bila org terdekat yg jadi punca ni...sakitnya rasa..