background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Wednesday, November 21, 2012

~:: DiaBEtES SeLf TesT KiT ::~


 assalamualaikum,ollssss...
nampak tak ape kt dlm gambor kt atas tu?
does these kit look familiar to you?
mungkin ye,mungkin taklakn..coz hanya penghidap diabetes je yg kinda akrab ngan benda alah ni.
alkisahnyakn Tok sy penghidap diabetes tegar,sobsobsob ..and now my Umi is taking care of her kt Lipis due to her kidney failure akibat diabetes ni...so,Abah belikan dia test kit ni so that she herself and all of us would aware of her condition from time to time...



okay, responden kt dlm pic above ni is mr papapapito who is so slim molim tukn?
ish,ada diabetes ke dia?uhuhuh!!!nauzubillah..not at this age,amin.
masa balik Lipis last 2 weeks,we ollssss telah melayan eksperimen Aboh yg sgt teruja nak make sure generasi muda dlm family ni belum berisiko trkena diabetes :) alhamdulillah semua pn okay trmasukla ujian ke atas anak pompuan sulungnya yg ala2 obes dh ni,huwaaa!!!!

we ollsss semua scored in the scale of 5.1-6.2 which falls in normal category since we didn't fast pun sbelum we were tested,ehehe!!!

klau u ollsss nak tau details on the scale bolehla click kt link my feberet drzubaidi ni :)


saya pulak lepas habis je test tu.sambung tolong check mr papapapito's essay on air pollution coz the next Monday ,he had to talk about it in front of his colleagues.
ala2 public speaking gitu :) 
okayla,olllsss...
till we meet again,take care :)

5 comments:

Anum said...

selamat pagi sis

pinky said...

hehehe...ingtkan akak yg ada diabetes....huhuhu...

Rai Ourkizuna said...

ni glucose tester tu kan..? bagus ada test kit ni.. boleh buat regular check up sendiri..

wahh..gudluck papapito..eh betul ke ngejanya..hahaha..

Mrs Lurve said...

MIL pun kes teruk gak, smpai kena inject sendiri...degil..sbb xnak pantang hihihihi

♥ Cmª shIemª ♥ said...

amende ni kak?? huhuh..
oo.. ok..kit utk test diabetic ye?

kwn cma ade sorang,die kene diabetic yg teruk.tiap2 mase kene cucuk ngan jarum.
nyeri... :(