background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Monday, November 19, 2012

~::PeTuA GoREnG IKaN KeLi ::~


assalamualaikum,oolllllsss...
sape suka makan ikan keli,angkat kening sikit???!!!ehehe!!!
sy ni pun pnggemar tegar ikan keli ..wpun mr papapapito tak brapa suka,stok ikan keli mmg selalu ada coz my sis & I suka :)
so for dinner tonite, i cooked sambal ikan keli ngan tomyam campur for mr papapapitola :)

owh..get back to the topic..byk2 jenis msakan ikan keli,masak samballa my most feberet..tp almaklumlakn klau nk masak sambal kenala goreng dulu ikan tu!haaa!!!!inila dia the tragis part,ahaha!!!

dia punya percikan & letupan tu ala2 volcano gitu..tak kena tang tangan kena plak tang muka,huwaaa!!!!
so,all these while klau goreng ikan keli..mana2 tudung periuk yg besarla jd perisai sy,ahahah!!!

pernah tried letak asam keping dlm minyak tapi pn tak brpa mnjadi..
kebetulan pg td akak cashier kt kantin told me to put some flour gaul2 pada ikan tu baru grg..so ape lg mlm ni..bereksperimenla sy,ahahah!!kata ckgu Science..mmgla suka breksperimenkn...andd.....no doubt mmg jadi...
tak meletup langsung????
BOHONGLA TU..tapi mmg very minimum gitu,u olllssss...suka2 !!! :P


so above tu pics of our santapan mlm ni :)

layankan sdikit selingan pics of gelagat budak yg konon2 feverish malam tadi..tapi hri ni alhmdulillah ok :)

agknya trdemam bila dgr mama ckp he had to go to school tadi pg,ehehe!!!

his recent best buddy...pocket book of huruf2 Jawi..budget dh boleh kenal Alif Ba Ta la kunun,ehehe!!!


projek mega..menyelongkar,ahahaha!!!
inila dia si Que mlm tadi..feverish skit ...or maybe more to over exhausted kot...


okay,ollssss..kelopak mata mcm dh trcantum je ni...
good night,sleep tight :)

2 comments:

ummuaidan said...

sedap goreng ikan keli saya pun suka...thanks for the petua..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Cma mkn ikan keli..tp kurang..
Yep..masak sambal dan goreng garing paling terangkat bulu hidung :P

Petua tum mg mak cma guna pakai… hihih.. klu tak,kompom meletop2.. uuuuu

Demam ke? Sian die.. cepat2 sihat ye.penat sgt la tu..