background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Friday, November 2, 2012

~:: BaNtuAN RakYaT MaLaySiA BR1M 2.0 ::~



assalamualaikum,olllsss...
salam petang Jumaat..dh nk malam pun,ehehe!!
sebelum brperang kt dapur, nak jgk  gesa sahabat2 yg layak memohon...boleh terus CLICK HERE untuk dapatkan hak anda :)
moga2 dapatla meringankn beban..trutama tak lama lagi ada anak2 yg dh mula sesi prsekolahan yg barukn :)

mode : jeles seposen,ehehe!!

Isi rumah yang layak (RM500):

(i) Warganegara Malaysia; 

(ii) Lelaki atau perempuan yang menjadi ketua kepada ahli yang tinggal serumah dengan jumlah pendapatan kasar bulanan isi rumah RM3,000 dan ke bawah.


> Berkahwin;


> Ibu atau bapa tunggal yang mempunyai tanggungan berumur 20 tahun ke bawah;


> Bujang yang mempunyai tanggungan berumur 20 tahun ke bawah (dalam rumah yang sama).

(iii) Warga emas sebatang kara (berumur 60 tahun dan ke atas, lahir pada tahun 1953 dan ke bawah) dengan jumlah pendapatan kasar bulanan RM3,000 dan ke bawah.

Individu yang layak (RM250):


(i)  Warganegara Malaysia;

(ii) Bujang (termasuk Balu / Janda / Duda) yang tiada tanggungan, berumur 21 tahun dan ke atas (lahir pada tahun 1992 dan ke bawah) dengan jumlah pendapatan kasar bulanan RM2,000 dan ke bawah.

• Tidak termasuk pelajar yang menerima Baucar Buku 1Malaysia.
• Hanya pemohon yang berjaya sahaja layak menuntut bayaran.

6 comments:

Noraim said...

hahaa tak blh apply la sbb sy dapat baucer buku. hihi.

#akak buat la pop up window utk komen ni. ssh kot ade verify words tu.

♥ Cmª shIemª ♥ said...

cma dah apply tahun lepas... tahun ni xyah..otometik!

hihihi..

oh ye..akak..klu akak deactivatekan word verificatioon utk pengomen ok tak? cma try 2-3x baru mengena...huhuhuh..

tq 4 sharing :)

QA's ~ mamapapa said...

tq,dik noraim & cma...akak sbnrnya xprasan yg akak enabledkn words verification tu,uhuhu!!!thanxs sgt2,tau :) moga2 u olllsss semua lebih dekat gitu ngan akak,eheheh!!!

oraittla tu cma :) nti dh dpt blhla blnja akak :P
dik noraim..voucher buku pn byk mnfaatnyakn..untung adik2 skg..akak dlu xkrg rm500 /smester spent utk ref books je :(

NoEn said...

sapa2 yg layak boleh la isi dgn segera kn

rieda_ffya said...

kene mintak jugak nih..heee

Cik Bahgia a.k.a Zet said...

Knp utk surirummh xde... Hehe